14 d’ag. 2015

Reediten els discos de Grace Jones, el pecat original del txumba-txumba

S’acaben de reeditar sota el títol “Disco” els àlbums publicats entre 1977 i 1979 per la cantant, actriu i model jamaicana Grace Jones, reina de la música disco i d’unes quantes coses més, ara que s’acosta a la condició de septuagenària. La reedició fa justícia a una carrera vocal massa sovint eclipsada pels aspectes extramusicals, les excentricitats i exotismes d’aquest personatge vistent, anticonvencional i desenfrenat. La seva versió de “La vie en rose” d’Edit Piaff (I need a man) o del “Libertango” d’Astor Piazzolla (I’ve seen that face before) no només van donar el to. Van marcar època. Grace Jones va inventar la moda del tango electrònic (el seu “Libertango” es va
editar el 1981) vint any abans que el primer disc del grup Gotan Project, que la va simbolitzar amb èxit a escala internacional.
Després el mercat ha engendrat altres Mariah Carey, Beyoncé o Rihanna. El txumba-txumba de la música discotequera s’ha infantilitzat molt des d’aleshores. O potser m’ho sembla a mi, que ara la miro de lluny sense la mateixa candidesa que a l’època de Grace Jones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada