27 de gen. 2012

Fotos amb història (1)

A la Plaça Roja de Moscou
Del 1988 al 1990 vaig viatjar sovint amb el fotògraf Xavier Miserachs per elaborar els nostres llibres Les altres capitals, Passeig de mar i Metros i metròpolis. El primer ens va portar a Sant Petersburg (encara es deia Leningrad), Colònia, Milà i Montpeller. El segon per tota la costa catalana, del delta de l’Ebre a Cotlliure. Amb el tercer vam fer la “volta al món en metro”, atès que vam descriure els metros de Berlín, Budapest, el Caire, Caracas, Lilla, Londres, Madrid, Mèxic DF, Moscou, Nova York, París, Singapur, Tòquio, Vancouver i Washington.
El millor de tot aquells viatges va ser la seva amistat, la seva companyia, la seva conversa durant les nombroses hores vacants que ens deixava la feina a qualsevol racó de món. Hi vaig aprendre molt sobre dues agudeses importants: l’art de mirar i l’art de la sobretaula.
Sempre vam fer la feina plegats, alhora, no pas cadascú per la seva banda, segurament perquè valoràvem la companyia. De vegades ell s’embadalia llarga estona davant d’un escenari que a
mi m’inspirava poc i jo prenia paciència al seu costat. Altres vegades passava a la inversa.
Quan m’aturava a prendre notes i a rumiar sobre el que veia, li demanava que em deixés una estona per “fer un quadret”. En aquesta foto em va agafar “fent un quadret” a la plaça Roja de Moscou, al cantó de baix dels grans magatzems Gum, el juny de 1989. Enyoro els viatges, la feina i les sobretaules amb Xavier Miserachs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada