18 de juny 2020

Surt el meu últim llibre “Apologia de l’Empordà: de Banyuls a les illes Formigues”

Edicions Cal.lígraf acaba de publicar el meu últim llibre Apologia de l’Empordà. De Banyuls a les illes Formigues. Arrenca amb un capítol sobre les comarques del Rosselló, perquè fa temps que intento convèncer amics i coneguts que alguns dels indrets més inspirats del país se situen a les terres catalanes de França. A continuació recorro els misteris de Cadaqués i el cap de Creus, la capitalitat de Figueres, els pobles de l’Alt Empordà, les terres i els mars del comtat d’Empúries, el quadrat d’or del Baix Empordà, les ombres del massís del Montgrí, els voltants de Palafrugell i els confins de Palamós i Sant Feliu de Guíxols. El fet de publicar aquests escrits sobre l’Empordà no em converteix en un autor monotemàtic, també n’he publicat en altres ocasions sobre França, Itàlia, Grècia o l’Argentina. Senzillament, m’agrada aquest tros de país, l’he recorregut amb deteniment i descabdello ara una història que encaixa totes les peces gràcies a una manera de mirar el món i invitar el lector a gaudir-lo. El primer bloc del sumari es titula Som un país de frontera, el segon Misteris de Cadaqués i el cap de Creus, el tercer Figueres, la capital, el quart bloc, es titula Pels pobles de l’Alt Empordà, el cinquè
  es diu Les terres i els mars del comtat d’Empúries, el sisè El quadrat d’or del Baix Empordà, el setè Els voltants de Palafrugell inclou, el vuitè i penúltim bloc es titula A l’ombra del massís del Montgrí i  l’últim és sobre Els confins de Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

1 comentari:

  1. Aprofitant uns dies de vacances a Cadaquès vaig anar a Ses Mimbes on, de la taula de novetats vaig escollir el llibre. En un primera lectura en diagonal, on es parla de l’illa de Portlligat, vaig llegir sobre Joan López, l’alcalde de l’illa. Uns dies després, el 26 de juliol de 2020 a les 10:30, vaig anar a la platja de les Boquelles i Joan López Juanitu estava ajagut al costat de la barca esperant que parés la tramuntana per començar a passar els primers banyistes. Li vaig ensenyar el llibre i, en concret, el fragment en què es parla d’ell. Li va fer molta il•lusió, jo diria que es va emocionar. Després de llegir plegats el fragment vàries vegades, com si jo fos l’emissari de l’autor, em va fer insistentment l’encàrrec d’aclarir a l’autor que (1) ell no és un esquàter i (2) ha donat el servei de barquer ininterrumpidament tots els estius des dels anys 90 fins ara (no vaig aclarir l’any exacte). Per cert, actualment la tarifa és de 2€ per cap, anada i tornada.
    Atesa la insistència, queda dit.
    A part d’això, moltes gràcies per la lectura.

    ResponElimina