5 de maig 2012

El roserar del parc Cervantes mereix més amor

Deu mil rosers en flor a un jardí públic urbà és el fabulós regal que brinda fins demà diumenge el 12è concurs internacional de roses noves al roserar del parc Cervantes barceloní, a l’extrem de la Diagonal, tocant a Esplugues. El certamen permet conèixer les novetats del sector, reuneix els més prestigiosos experts en roses del panorama internacional i atorga tretze premis. Un cop acabat el concurs, el roserar hi continua i ofereix un dels escenaris més agraciats i calmosos de la ciutat, malgrat trobar-se entre les denses vies
de circulació la Diagonal i els cinturons de ronda. La Word Federation of Rose Societies va premiar el 2009 el parc Cervantes com el millor roserar de la competició mundial d’aquell any. Aquest parc municipal barceloní va ser creat el 1965 i remodelat posteriorment per l’arquitecta paisatgista Bet Figueras.
El concurs internacional de roses noves que hi convoca des de fa dotze anys a aquestes dates de primavera l’Ajuntament de Barcelona no ha asssolit l’anomenada de les grans cites europees com ara el Chelsea Flower Show a Londres (del 22 al 26 de maig), el festival internacional de jardins de Chaumont-sur-Loire a França (del 25 d’abril al 21 d’octubre) o bé el desplegament de tulipes  al Keukenhof holandès (del 22 de març al 20 de maig), el parc floral més extens d’Europa. El certamen del parc Cervantes ni tan sols no ha arribat a la projecció ciutadana del Girona Temps de Flors (del 12 al 20 de maig), però s’ho mereixeria.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada