16 de febr. 2012

Avui fa un any de la mort de Jordi Barre

Jordi Barre a casa seva l'agost del 2009
L’agost del 2009 vaig tornar a visitar el cantant rossellonès Jordi Barre a casa seva i ens van fer aquesta foto. El 7 d’abril següent vaig assistir al seu concert commemoratiu dels 90 anys al Palau de Congressos de Perpinyà, ple a vessar per escoltar-lo cantar i aplaudir-lo de nou. Diuen amb raó que era el rossellonès més popular del segle XX després del mariscal Joffre. 
Quan el vaig entrevistar arran dels seus 90 anys, li preguntava sobre quin era el paper de l’amor en
la seva llarga trajectòria, i em contestava: “És el més important de la vida. Som nascut així, som viscut així, sempre tinc el cor que batega per qualcús. Sense amor ja seria mort. Possiblement per això les tres quartes parts del públic plora amb les meves cançons. Es pot pas explicar, això” (Diari de Girona, 16-11-2009).
Jordi Barre va morir el 16 de febrer del 2011, als 91 anys, voltat d’amor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada