5 de febr. 2012

Coses que només passen al Luna Park

El Luna Park de Buenos Aires
El Luna Park és el palau d’esports de Buenos Aires, amb capacitat per a 9.300 espectadors, on acostumen a celebrar-se els concerts més memorables de tots els gèneres, como si diguéssim el Madison Square Garden de l’hemisferi sud. Va obrir les portes el 1931 i primer es va centrar en multitudinaris combats de boxa, però de seguida va acollir esdeveniments ciutadans de tota mena, per exemple la vetlla de les restes Carlos Gardel després de l’accident d’aviació que li va costar la vida a l’aeròdrom de
Medellín el 24 de juny del 1935.
L’11 de novembre de l’any passat la cantant argentina de tangos Nelly Omar va celebrar-hi els 100 anys de vida tot oferint-hi un concert (visible a You Tube), alhora que declarava que li agradaria enamora-se de nou. Son coses que sembla que només puguin passar al Luna Park.
La parella Sabina-Serrat inicia la seva nova gira internacional el 5 de març vinent a la ciutat argentina de Salta i tot seguit ofereix 21 concerts al Luna Park, del 17 de març al 28 d’abril. Si multipliquem aquests 21 concerts per l'aforament de cadascun (tots els de la gira anterior van ser a sala plena), tindrem una idea del fenomen. Les entrades ja es troben a la venda, a preus que van de 200 a 860 pesos (de 35 a 150 euros).
Jo encara vaig veure Alfredo de Angelis dirigir la seva gran orquestra de tango al Luna Park i vaig escoltar-hi cantar el llegendari Alberto Morán, el “cantor de los cien barros porteños”. Alguns dels 9.000 amants del tango que em voltaven van cridar al meu costat al bandoneonista de l’escenari, al moment d’escometre el seu solo instrumental: “¡Hacélo hablar, troesma!” (maestro “al resve”, al revés). No oblidaré mai aquella nit al Luna Park.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada