12 de febr. 2012

Fotos amb història (8)

El mestre Josep Bastons
L’anual Fira dels Indians de Begur em va demanar que oferís una xerrada al Teatre Municipal el 5 de setembre del 2010 sobre la història de les havaneres, presentada per l’alcalde Joan Català. Per fer-ho més passador, vaig proposar al mestre Josep Bastons que il.lustrés el meu discurs amb la interpretació a veu i guitarra de les peces a les quals jo anava al.ludint com a exemples de cada període d’aquella història. La llista de peces no li
vaig poder comunicar fins el dia abans de la xerrada. Amb una enorme i amistosa paciència, Bastons s’hi va avenir. La tarda anterior va remenar en el seus abundosos calaixos de partitures, va trobar com per miracle les que jo li demanava i les va tocar i cantar en públic, desinteressadament, amb la professionalitat que dóna la veterania i l’afecte que ell ha demostrat tantes vegades a tots els que ens interessem per la història i l’actualitat del gènere.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada