22 de febr. 2013

L’enorme facilitat de treure-li el suc a Dominique Strauss-Kahn

L’advocada i escriptora argentina resident a París Marcela Iacub va ser amant de Dominique Strauss-Kahn durant els set primers mesos de l’any 2012 i ara publica el llibre Belle et bête (Bella i bèstia) sobre l’home al qual havia defensat al seu llibre anterior Una societat de violadors, un treball que els va posar en contacte. L’últim “llibre-esdeveniment” no serà a les llibreries fins el 27 de febrer, però el setmanari Le Nouvel Observateur li acaba de dedicar set pàgines per avançat, a les quals l’autora s’esplaia: “Vaig arribar a estar enamorada del
personatge més menyspreat de França. Va ser una bogeria per part meva. Amb el pas del temps acabaria descobrint un home que es comporta com un porc. Allò que té d’artista i de creatiu aquest senyor és el que té de porc i no d’home. L’home és horrible, el porc és maravellós, malgrat ser un porc, és a dir, un ser intractable. És un artista de les clavagueres, un poeta de l’abjecció i de la brutor. El porc es comporta sense cap moral, sense amoïnar-se de les conseqüencies dels seus actes. El porc viu en el present, busca el plaer immediat. Aquesta recerca sense escrúpols pot ser fastigosa, incapaç de moral, de paraula, de sociabilitat. L’únic projecte polític del porc és el comunisme sexual: les festes a les quals homes i dones s’intercanvien a tot moment. Strauss-Kahn no és un violador. El problema és el seu egoïsme, la seva pobresa espiritual, la seva insensibilitat envers els altres”.
Ja em perdonarà la senyora Marcela Iacub, però tot això se sabia perfectament a començaments del 2012, quan va iniciar la relació amb ell. El llibre es vendrà com a baguettes cruixents i tornarà a fer rica una de les dones que, en situacions molt diferents, han passat per les mans de l’arbre caigut, del qual tothom fa llenya, fins i tot el meu estimat Nouvel Obs. Ah, per cert, un dels llibres de Marcela Iacub traduït al castellà es titula Confesiones de una devoradora de carne (Editorial Clave Intelectual, Madrid 2012).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada