13 de des. 2013

En defensa de la luxúria davant la foto de Fernanda Lima

Els diaris d’arreu del món han publicat la foto de la model brasilera Fernanda Lima al moment d’irrompre a pas de marxa i cops de maluc a l’escenari del sorteig, a Bahia, del pròxim Mundial de futbol per fer de presentadora de la cerimònia. Anava acompanyada en el trajecte escènic pel seu marit, el també presentador i model brasiler Rodrigo Hilbert, eclipsat per la diferència de vistositat o pels criteris masculins dominants a l’hora de triar les fotos que es publiquen. La de Fernanda Lima ha fet la volta al món com a viva imatge de la luxúria, d’una idea de la luxúria. Les consideracions diferents que això pugui merèixer no haurien de conduir a negar l’evidència, la noblesa de l’atractiu de la bellesa física o, fins i tot, de la luxúria. Cada vegada que he relatat a aquest blog algun episodi relacionat amb l’atracció física que pot arribar a exercir la bellesa corporal d’algunes dones, m’ha sorprès rebre comentaris d’amigues per dir-me que el tema no els ha agradat o que l’han trobat potencialment masclista. Ho assumeixo d’entrada, sense deixar de defensar el meu punt de vista. La moral catòlica va tractar la luxúria de pecat i va pretendre identificar-la amb el desenfrè i el vici, però avui les normes de la moral católica ja no són d’obligat compliment. L’atracció exercida per qualsevol tipus de bellesa, de
la mateixa manera que la luxúria, no deixen de ser un símptoma de vida, el qual pot arribar a una rara plenitud quan s’alia amb l’amor. Tots els humans hem sortit de fàbrica amb un indiscutible desig sexual, però ens diferenciem de la resta d’animals perquè no mantenim tracte carnal només quan estem en zel i perquè establim relacions d’aparellament més duradores. Deu ser la satisfacció més natural de la vida i segurament també la més excepcional. 
No tinc experiència sobre la luxúria sense intervenció del sentiment amorós, però imagino que deu ser com menjar sense sal o pretendre matar la gana amb bombons pralinés. Més que les top model, a mi m'interessen les low model, les dones de cada dia. I trobo infortunat aquell que no té gana, que no té menjar o que no sap menjar. 
Per cert, Fernanda Lima ha tornat ser contractada per la FIFA i farà de presentadora de la cerimònia de lliurament de la Pilota d’Or, el 13 de gener vinent a Zúric. Veure-la al costat de Franck Ribéry pot ser una altra experiència.

0 comentaris:

Publica un comentari