4 de juny 2014

Angelina Jolie vol emular Elizabeth Taylor a Cleòpatra, si pot

La vigília de cumplir 39 anys declarats, Angelina Jolie ha confirmat aquesta etmana a Los Angeles que manté el projecte d’encarnar Cleòpatra al cinema i que potser serà la seva última pel.lícula com a actriu. Per més que alimenti d’aquesta manera les expectatives, no ho tindrà fàcil per superar el record d’Elizabeth Taylor en el mateix paper, a la pel.lícula que la va unir amb Richard Burton. L’any passat es va commemorar el 50 aniversari de l’estrena de la llegendària Cleòpatra de Liz Taylor, concretament el 12 de juny del 1963 a Nova York i el 2 de desembre següent a Barcelona. Jo era petit, però l’impacte d‘aquella producció hollywoodiana va quedar
marcat a la meva retina infantil. La promoció del film va situar un immens mural del cartell oficial a la tanca del cèntric solar en construcció del Passeig de Gràcia cantonada amb el carrer Rosselló, enfront de la concorreguda cafeteria Samoa. La casualitat i les dimensions de la tanca publicitària pintada damunt la paret del solar van fer que l’escot d’Elizabeth Taylor, majestuosament reclinada, quedés en una posició visual molt centrada, a l’altura dels ulls dels nombrosos vianants. El protagonisme de Liz Taylor actuava de principal atractiu comercial de la pel.lícula i l’actriu no havia amagat mai l’interès del seu escot, sobre el qual s’abocaven afamats tant Juli César com Marc Antoni i els espectadors en general.
Pocs dies després d’instal.lada la tanca publicitària a la cantonada barcelonina, l’escot de l’actriu va aparèixer cobert amb violentes pinzellades de quitrà i la paraula “DECENCIA” gargotejada en grans lletres de brotxa grossa. La caverna puritana, aleshores plenament al poder, mostrava la seva influència activa en la vida pública. El cartell censurat d’aquella manera va durar llargs mesos al seu lloc, alhora que incrementava la quantitat d’espectadors que corrien a veure la pel.lícula i els seus atractius, plantejats des del mateix cartell oficial.
La superproducció dirigida per Joseph L. Mankiewicz va aconseguir quatre Òscars, però això és menys recordat per l’ampli públic i per les retines infantils. Angelina Jolie no ho tindrà fàcil, deia, tot i que les campanyes hollywoodianes de promoció puguin tornar a fer miracles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada