20 d’ag. 2015

Els sabers inútils i l’eficàcia del nou ministre de Cultura com a criador de cavalls

El nou ministre d’Educació, Cultura i Esports del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, novè baró de Claret, ha aconseguit en poques setmanes arribar a un acord entre federacions hípiques, companyies d’apostes, hipòdroms, genets i entrenadors per reprendre les curses aturades des de fa vuit mesos arreu d’Espanya per un conflicte entre les diferents parts implicades. De retruc, el jove poltre “Alaraz” de la seva propietat va guanyar el 3 d’agost la cursa de l’hipòdrom de Sant Sebastià. No he posat mai els peus a un hipòdrom. Les curses hípiques em deixen indiferent, però experimento
un entusiasme indescriptible quan comprovo any rere any que un diari de gran tirada com El País permet al filòsof Fernando Savater divulgar a les pàgines d’Opinió la seva minoritària i respectable passió particular amb un article de fons sobre la tradicional cursa hípica anglesa del derbi d’Epson, la qual té sens dubte poquíssims adeptes entre els lectors.
Això reconforta la meva vella i militant inclinació a favor dels sabers inútils i les aficions minoritàries, incompreses o catecumènicques. El fet assentat pel diari El País es deu al fervor d’un –només un— dels seus col.laboradors fixos per les curses de cavalls i els hipòdroms. Any rere any, Savater informa i opina de manera minuciosa a un diari d’informació general sobre una passió restringidíssima, i ho fa amb una constància digna de sorpresa i elogi. 
Quan jo he escrit i publicat llibres sobre les meves passions personals al voltant dels cigars havans, el tango argentí o la cuina dels menuts i altres delícies porques, al costat d’altres títols de temàtica més convencional, m’han titllat de tastaolletes erràtic, d’autor inaferrable i dispers. Encara tinc pendent d’escriure el llibre que he promès sobre el meu amor per les tàperes i el seu univers. L’article de cada any de Fernando Savater a El País sobre l’exòtic derbi hípic d’Epson, a partir d’ara amb suport ministerial directe, m’hi encoratja, m’hi excita.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada