3 de nov. 2015

El govern no paga les farmàcies per quart any consecutiu


Per quart any consecutiu, el govern de la Generalitat acaba de notificar a les farmàcies que “s’han acabat els diners per pagar els medicaments”. No podrà respectar el compromís de pagar a 90 dies les factures de juliol, agost i setembre, 330 milions d’euros corresponents al reemborsament de la part del preu que assumeix l’administració --i prèviament els farmacèutics-- dels remeis receptats per la medicina pública. El govern de la Generalitat al.lega que és culpa del govern espanyol, òbviament. Assegura que Madrid no desbloqueja la partida econòmica destinada a cobrir els excessos de dèficit per part del Fons de Liquidesa Autonòmica. Allò
que indigna més els farmacèutics i els ciutadans és que la situació es reprodueixi per quart any seguit, sense que les administracions públiques responsables s’hagin preocupat durant aquest període de temps de buscar una solució a un problema previst, reiterat i impune.
La responsabilitat i l’obligació de les administracions públiques és administrar correctament allò que els correspon, encara més quan es tracta de situacions perfectament predibles. Una societat no és justa i difícilment és democràtica quan el govern –el govern que sigui-- incompleix reiteradament els seus compromisos, començant pels administratius més bàsics. Passar-se la responsabilitat d’un govern a un altre, sense assumir-la ni resoldre res, representa defugir el graó més elemental del compromís adquirit amb els ciutadans per part dels polítics electes. 
Els farmacèutics no són, ni de bon tros, els únics afectats per les retallades dels serveis públics. En són un exemple clar, això sí.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada