26 de juny 2020

Premiat el meu llibre "Josep Pla o la vitalitat, una biografia literària"

El premi Carles Rahola 2020 d’assaig ha estat concedit al meu llibre Josep Pla o la vitalitat, una biografia literària. El premi es lliurarà el 22 de setembre. A aquell moment el llibre ja es trobarà publicat per Columna Edicions. El jurat ha estat format per Joaquim Nadal, Josep Lluch, Francesc-Marc Alvaro, Margarida Casacuberta i Ingrid Guardiola. El premi porta el nom de l’escriptor gironí Carles Rahola, afusellat el 1939 pel règim franquista. En la seva memòria, la Fundació Prudenci Bertrana de Girona va decidir crear l’any 1980 el Premi Carles Rahola d’assaig. El meu llibre guanyador de la present edició  és una biografia sobre
Josep Pla, vista aquest cop a través de les obres que va publicar a cada època, amb una tenacitat recompensada per l’èxit de públic lector. També mostra la grafomania que l’arrossegaria a una Obra Completa desmesurada.
Al pròleg, hi escric: "Arran de la presentació del meu últim treball biogràfic Josep Pla: sis amics i una amant, vaig dir que trobava a faltar una biografia literària sobre l’autor, en el sentit d’estudiar el seu estil, a més a més de la seva vida en general. Al capdavall no l’he escrita per arribar a la mitja dotzena de llibres que he publicat sobre Josep Pla, sinó perquè encara continuo llegint-lo amb una satisfacció renovada, gairebé embriagant. Els amors estables no s’han de trair perquè sí. Només la necessitat de comprendre ens fa intuir algunes veritats, només la memòria de l’amor ens permet estimar".
(foto adjunta de Josep M. Dacosta, davant del dibuix de Josep Martinell sobre Josep Pla que penja al Motel Empordà de Figueres).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada