20 de febr. 2021

El mercat gracienc de l’Abaceria serà Hollywood, algun dia

L’Ajuntament de Barcelona acaba d’informar amb la simulació fotogràfica adjunta sobre com serà el futur mercat de l’Abaceria al seu emplaçament de sempre a la Travessera de Gràcia. Farà tant de goig com el de la Concepció, el de Sant Antoni o qualsevol dels altres quinze que ja han estat rehabilitats, dintre de la xarxa de mercats municipals barcelonins. També es troba en obres el de Sant Andreu a la plaça porxada neoclàssica del Mercadal, autèntica joia a un dels antics pobles amb caràcter annexionats des de començaments del segle XX. Barcelona disposa avui d’una extraordinària xarxa de mercats municipals que altres grans ciutats han perdut per manca de renovació i per l’especulació immobiliària. És mèrit de l’alcalde Maragall, que va posar el repte en mans del tinent d’alcalde d’Urbanisme Josep M. Serra Martí, el qual va contractar el jove executiu Adolf Cabruja com a coordinador.
La situació actual de l’esplèndida xarxa l’hem exposada Àngela Vinent i jo mateix al recent llibre Cuines amagades. Ruta gastronòmica pels bars dels 40 mercats de Barcelona (Cossetània Edicions). Però té una cara fosca: la innecessària lentitud de les obres de remodelació, derivada dels vicis de la burocràcia administrativa.
El mercat de l’Abaceria es va traslladar a l’emplaçament provisional el juliol del 2018 i han calgut prop de tres anys només per a l’enderroc d’una part de l’antiga estructura. El mercat de San Andreu es va traslladar el novembre del 2017 per deixar lloc a les obres, les quals es troben en la mateixa situació somnolent. Cap responsable no ha assumit el compromís d’una data de finalització.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada