2 de març 2022

La revelació literària d’Àngela Vinent i el seu “Pati de veïns”

El dilluns 4 d’abril es presenta en societat a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia barceloní el llibre d’Àngela Vinent Pati de veïns (Pagès Editors), una autèntica revelació literària. A les primeres pàgines cita la frase de Fernando Pessoa: “Un home pot, si posseeix la saviesa veritable, fruir de tot l’espectacle del món des d’una cadira”. Si ho intenta una dona com aquesta autora, el resultat es duplica. Pati de veïns és un gran poema en prosa de quan aplaudíem els vespres als balcons, un tractat delicat de sociologia diària, una novel.la d’intriga inquietant i alhora exaltant, una lliçó magistral d’empatia amb prismàtics, capaç d’infondre molta vida a l’èpica simple de la mirada i d‘injectar molta humanitat a les maltempsades. Per damunt de tot, és un exercici literari d’alta qualitat, que ha rebut el premi Recull de Narració “Joaquim Ruyra” 2021.
El guió en forma de dietari gira al voltant del dia a dia d'un pati de veïns de l'Eixample durant el confinament pandèmic. Podria semblar monocord i resulta tot el contrari, fins a convertir-se en lectura addictiva. La millor literatura arriba a fer plorar d’alegria per la quantitat de finesa psicològica que conté, per l’art de saber mirar i relatar amb totes les habilitats de l’escriptura.
El final és apoteòsic, com a desenllaç subtil i contundent de la tensió de les pàgines anteriors. A més de ser una gran dona periodista, pintora i cuinera, cosa que ja sabíem, Àngela Vinent és a partir d’ara una gran escriptora. (foto Pepe Encinas)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada