3 de febr. 2012

La raó dels Iaioflautes en lluita

Un iaioflauta en acció
Pot semblar el nom d’un grup de pallassos, però no és això. Es tracta de l’incipient moviment de jubilats indignats. Adopta el qualificatiu despectiu utilitzat per Esperanza Aguirre a unes declaracions al diari ABC l’agost passat: "Cuando el 15-M se fue de la Puerta del Sol, la plaza la han tomado los antisistema, los perroflautas, los okupas...". 
Diuen que anys enrere van lluitar contra una dictadura política i que ara  reprenen la lluita
davant dels efectes desastrosos de la dictadura dels mercats, la qual retalla els drets socials que havien guanyat. La primera acció la van fer l’octubre del 2011 amb l’ocupació durat una estona del Banc de Santander al Passeig de Gràcia barceloní. El mes següent van ocupar durant 45 minuts la seu de l’agència internacional de qualificació Fitch Ratings España, a la mateixa avinguda barcelonina. El mes de gener li va tocar a la Unió Catalana d’Hospitals, la seu de la patronal dels hospitals privats catalans al carrer Bruc. L’1 de febrer van “ocupar” l’autobús 47 entre la Plaça de Catalunya i Nou Barris per protestar contra la pujada abusiva de tarifes (vegeu el meu post del 15 de gener “La targetada de Cap d’Any” en aquest mateix bloc).
Felipe Aranguren, membre del Iaioflautes, declarava al setmanari El Triangle de l’11 de gener últim: “Després del Santander vam fer l’ocupació del CAP de La Marina a Bellvitge i posteriorment la seu de Fitch. Fem coses molt simbòliques. Ocupem, denunciem i marxem. També hem ocupat la Unió Catalana d’Hospitals, d’on era president Boi Ruiz, el conseller de Salut. Ens enganyen amb la sanitat. Ens diuen que no hi ha diners i és mentida. Si en comptes de fer retallades en educació o sanitat les fessin a l’Església o en Defensa en podrien tenir. La despesa social a Espanya és molt baixa en comparació amb la resta d’Europa. El govern espanyol comprarà aquest any 200 tancs Leopard. Són necessaris? Crec que no, però ens diuen que sí perquè estem a l’OTAN. Ens retallen les pensions, però el vicepresident del BBVA es retira amb 90 milions d’euros de pensió”. 
Algú pot dubtar de les raons que assisteixen la mobilització dels Iaioflautes?











0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada