28 de febr. 2012

Torroella de Montgrí obre un equipament de categoria

De moment se n’ha parlat poc, però se’n parlarà més. Torroella de Montgrí acaba d’obrir un nou equipament públic de categoria. El flamant Espai Ter és un centre polivalent de dinamització econòmica i cultural, destinat a acollir tota mena de congressos, fires, actes, teatre i concerts, si les institucions del país no deixen a l’estacada l’esforç abocat per l’ajuntament torroellenc, el qual ha aportat el 66 % dels 4'3 milions d’euros invertits fins ara. Li’n manquen 1’2 milions per als acabats (grades retractils, escenari acústic) que permetrien programar-hi una part del prestigiós Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí. 
Si exceptuem Girona i Figueres, cap altre municipi
de les comarques gironines no disposa d’un equipament d’aquestes prestacions, amb una vocació que va més enllà de l’àmbit local. La direcció de l’ambiciós centre ha estat encomanada a Miquel Bofill Abelló, exdirector el Museu del Montgrí a Torroella i senador per ERC durant els dos últims mandats parlamentaris.
Els finestrals acabats d’estrenar de l’edifici, dissenyat per l’arquitecte gironí Sebastià Figuerola, permeten quasi tocar l’imponent massís del Montgrí, “el botó de roda de la comarca, la flor de pedra d’aquest país, d’un color de coll de tórtora sobre un fons de flor de farigola”, com escrivia Josep Pla.
L’Espai Ter és una gran infraestructura carregada de potencialitats i d’idees, si es volen aprofitar amb una visió estratègica del paper dels moderns equipaments públics.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada