2 de març 2012

El banquer indultat cobra 11 milions d’euros de sou anual


Segons les xifres oficials publicades aquesta setmana pel Banco de Santander, el seu conseller delegat, Alfredo Sáenz, va rebre el 2011 un sou de 11,6 milions d’euros, entre retribució fixa i variable. L’any anterior el seu salari havia estat de 9,8 milions. El president del banc, Emilio Botín, s’ha hagut de conformar el 2011 amb una retribució de 4,5 milions. Alfredo Sáenz va ser indultat pel
president en funcions José Luis Rodríguez Zapatero pocs dies abans de plegar, arran d’una pena judicial de tres mesos d’arrest major i d’inhabilitació professional per denúncia falsa quan presidia el Banesto.
La petrolera Repsol també ha presentat aquesta setmana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el seu benefici net del 2011 (2.193 milions d’euros) i la retribució anual percebuda pel seu president, Antoni Brufau (10,1 milions d’euros).
La indecència d’aquestes notícies no és que es publiquin. Això és l’únic que tenen de decent. La indecència es troba en la desproporció insultant de les retribucions habituals a les grans corporacions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada