2 de març 2012

L’aroma de la marihuana de Rasquera

Sempre tan amable, el conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha deixat clar que si es du a terme el projecte de plantació de marihuana a Rasquera (Ribera d’Ebre, 900 habitants) per a l’autoconsum dels membres d’un club barceloní de fumadors amb 5.000 socis, els mossos d’esquadra portaran l’ajuntament als tribunals perquè decideixin si és delicte. El consistori de Rasquera va decidir democràticament dimecres passat en el ple municipal llogar terrenys amb aquesta finalitat, a un poble castigat per la crisi agrícola i que veu en la iniciativa una possibilitat
de regeneració econòmica. Els quatre regidors d’ERC van votar a favor i els 3 de CiU en contra.
De fet, l’Associació Cannàbica de Barcelona d’Autoconsum (ABCDA) ja disposa de cultius similars a Sitges i a Barcelona. Defensa que el cultiu i el consum en l’àmbit privat no és delicte des de la llei Corcuera del 1992 i proporciona cada any un quilo de maria als seus socis per a l’autoconsum. D’altres al.leguen que l’article 368 del Codi Penal prohibeix el cultiu i el tràfic de drogues, i hi inclouen la marihuana. 
La notícia ha servit per recordar que hi ha unes 200 associacions de consumidors de cannabis a Catalunya i que actua una Federació d’Associacions Cannàbiques d’Espanya. Pel seu cantó, l’alcalde Rasquera ha manifestat: “Podria donar molta vida al poble. Si també es dedica a la medicina i està controlat, on és el problema?”. Una altra veïna ha afegit: “Val més dinamitzar el poble amb aquestes plantes que amb centrals nuclears”. 
El debat legal fa temps que cueja i no sembla que els legisladors tinguin pressa en fer la feina de resoldre’l. Prohibir o amenaçar amb els mossos d’esquadra és molt més fàcil.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada