7 de des. 2012

Leo Messi surt en defensa del català, ja és prou notícia

Leo Messi sap que les seves paraules són escoltades i escrutades per molta gent. No s’ha distingit mai per prodigar-les, encara menys en temes extraesportius. Per això cobren un valor desacostumat les que va pronunciar ahir en roda de premsa, a propòsit del polèmic projecte de llei del govern central per retallar la presència del català a les escoles de Catalunya mitjançant una nova regulació estatal: “Sí que he escuchado lo que quieren hacer con el catalán. Yo lo único que puedo decir es que desde llegué aquí [l’any 2000, als 13 anys] estudié, aprendí y crecí con el catalán y nunca tuve ningún problema. Todo lo
contrario. Creo que cuantos más idiomas tenga un chico y crezca con ellos, mejor para su educación. Hay que agregar más que sacar cosas”.
La inusual declaració de Mesi arribava l’endemà que el club publiqués a la web oficial un comunicat titulat “El Barça defensa la llengua catalana i el model d’immersió lingüística”, al qual es llegeix: “El FC Barcelona vol reivindicar de manera enèrgica la llengua catalana i el model d’immersió lingüística vigent a Catalunya en els darrers 34 anys. La llengua, com el nostre club, és un element d’integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats. La llengua catalana i el seu ensenyament a les escoles forma part de la nostra identitat i és un element cabdal per a la cohesió social i la convivència del nostre poble. Per aquest motiu, el FC Barcelona es posa al servei del país, com ha fet al llarg de la seva història, per defensar la nostra cultura i la nostra identitat.” 
Que Leo Messi s’hagi pronunciat personalment en un tema com aquest, després d’haver-ho fet oficialment el club, és notícia en si mateixa i denota la gravetat de la puntada de peu que representa el projecte estatal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada