8 de jul. 2015

Res de nou sobre Sinatra i Ava Gardner: sexe, maraques i chihuahuas

Ara que Bob Dylan fa una gira internacional amb el seu nou disc Shadows in the night, basat en el repertori menys conegut de Frank Sinatra, acaba de publicar-se aquí el llibre escrit per Francisco Reyero Sinatra: Nunca volveré a este maldito país, una crònica sobre les aventures del personatge a Espanya darrere d’Ava Gardner. De fet és un llibre sobre Ava Gardner (queda clar des de la foto de portada). Posat en aquest terreny, era difícil igualar el de Marcos Ordoñez, publicat el 2006 amb el títol Beberse la vida. Los años de Ava Gardner en España. El fet que “l’animal més bell del món” verbalitzés sense embuts el principi “Jo crec que follar és un gran esport” i el practiqués amb fogositat artillera que no feia presoners dóna de si encara avui per a
llibres repetits, cròniques de societat de l’època de la fam que Manuel Vázquez Montalbán ja va retratar amb una precisió extensament citada a aquest últim llibre.
Mario Cabré no ho va tenir fàcil i va caure en el parany amb una candidesa segurament inevitable. Una versió autòctona del mite de la mateixa època i procedència deu ser el documental que està rodant Albert Solé sobre la figura de Xavier Cugat, amb coproducció de TV3 i TVE, titulat Sexe, maraques i chihuahuas.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada