20 de nov. 2015

Es presenta el llibre-disc de Julián Córdoba “La endecha sudaca”

Ahir dijous es va presentar el llibre-disc La endecha sudaca y otros poemas, de Julián Córdoba, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona). Al costat de l’autor van participar al concert Juan Carlos López (bandoneó) i Horacio Ortega (guitarra i flautes). Abans de l’actuació em van demanar de dir unes paraules de presentació, que van ser les següents: “Aquest llibre-disc que avui presentem és fruit d’un acte d’amistat de Juan Carlos López i Jorge Sarraute cap el poeta i cantant Julián Córdoba. També és fruit d’un acte d’amistat que m’hagin demanat a mi de posar-hi un pròleg i de dir avui unes paraules, malgrat que no tinc més mèrit que ser un seguidor de Julián i d’haver-lo invitat a un asado amb guitarreada, d’aquells que
de tant en tant congreguen al meu piset –o a altres pisets-- 20 o 25 amics amb ganes de reveure’s i de cantar-ne un parell.
Un dia que també hi participaven Juan Carlos López, Jorge Sarraute, Rabito Vélez, Horacio Fumero, Horacio Gaggioli i Luis Rajmil (per esmentar només els que toquen algun instrument), se’m va acudir telefonar a Julián perquè s’hi sumés. Ell va acceptar la invitació i a tots nosaltres ens va fer molta il.lusió tornar a escoltar alguns dels temes que avui presentem. 
Aquell dia no va poder venir acompanyat per la seva dona Cristina. Ens vam quedar amb les ganes d’escoltar el duo que formen, una carència que vam solucionar amb un altre sopar posterior entre amics, durant el qual Jorge Sarraute va acompanyar al piano les cançons de Julián i Cristina. 
D’aquell sopar amb piano en vaig publicar al meu blog una crònica, uns apunts que m’han servit per al pròleg d’aquest llibre-disc. Amb aquesta seqüència dels fets només pretenc recordar que algunes coses importants passen sempre per un bon asado o per un bon sopar entre amics. 
Acabo de dir que aquest llibre-disc és fruit d’un acte d’amistat. Alguns potser pensaran que els actes d’amistat són habituals en la vida de cada dia i que no cal magnificar-los. No n’estic tan segur, tant de bo que fossin més habituals i que es traduïssin en la pràctica com en aquest cas que avui ens reuneix. 
Jo en realitat l’únic que he fet va ser invitar Julián a un asado entre amics a casa, perquè m’agrada molt escoltar-lo cantar i perquè m’agraden molt els actes d’amistat. Res més, moltes gràcies”.

3 comentaris:

  1. M'agrada molttttt, gràcies Xavi per la teva presencia i col.laboració permanent en tots els actes d'amistad

    ResponElimina
  2. Pels actes d'amistat, un tresor que no cotitza en borsa!

    ResponElimina
  3. Emotiva presentació d'un amic. En directe és va potenciar millor el sentiment.

    ResponElimina