15 d’oct. 2016

Seducció a la francesa del vell professor i la popular presentadora

És possible que el nom d’Anne Sinclair digui poc als lectors d’aquí, però al país veí és una mena d’Isabel Presyler amb professió i cultura, a més de bellesa i elegància. Milionària per herència, va ser durant llargs anys la presentadora estrella dels programes informatius de la televisió del país veí i ara dirigeix la versió francesa de l’Huffington Post, el programa musical Fauteuils d’Orchestre al canal públic de televisió France 3 i un altre d’entrevistes culturals a l’emissora de ràdio Europe I. Era la dona del ministre socialista Dominique Strauss-Khan quan ocupava el càrrec de director del Fons Monetari Internacional i va ser
detingut a Nova York, acusat d’agressió sexual contra una cambrera de l’hotel on s’allotjava. Anne Sinclair va defensar la presumpció d’innocència del seu marit i poc després se’n va divorciar.
Ha refet la seva vida, segons l’expressió usual, amb l’historiador parisenc Pierre Nora, de 84 anys, una altra celebritat que aquí deu sonar poc. El professor va saltar dels cercles acadèmics a la notorietat pública com a coordinador a l’editorial Gallimard de la magna obra Els llocs de memòria, que repassa tota la història de França a través dels indrets geogràfics més emblemàtics. El treball s’ha convertit en un altre monument nacional. 
Les revistes franceses inclinades a la bugaderia suquen pa en aquesta relació sentimental, sobretot per demostrar que la bugaderia pot tenir a França un certa pàtina cultural. Assenyalen que Pierre Nora va ser professor d’Anne Sinclair quan aquesta era estudiant, que els separa una diferència de 17 anys d’edat i que la coneguda periodista ha optat en amor per la calma i la serenitat de la maduresa.
Ella declara: “En Pierre té un univers intel.lectual molt ampli, infinitament superior al meu. Compartim l’interès pels llibres, l’art, la música, les idees, el cinema, els bons bistrots i per estar al dia. És allò que s’anomena entendre’s bé amb algú, oi?”.
Pierre Nora parla menys. Ell es limita a la història.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada