18 de maig 2020

L’actor Michel Piccoli va mantenir una estreta relació amb Barcelona

L’actor francès Michel Piccoli, acabat de traspassar als 94 anys, va mantenir una estreta relació amb Barcelona, on la germana de la seva dona s’havia casat amb Albert Puig Palau, un dels empresaris i mecenes més atípics i seductors de la Catalunya contemporània, popularitzat per la cançó que Joan Manuel Serrat li va dedicar el 1971 amb el títol de “Tío Alberto”, el nom que li donaven els seus amics gitanos, un dels cercles socials de tota mena en què va escampar la seva vida i la seva ajuda. Nascut a París el 1925, Michel Piccoli es va casar el 1968 amb la guionista Ludivine Clerc (abans ho havia estat amb l’actriu teatral Eleonore Hirt i tot seguit
durant onze anys amb la cantant Juliette Gréco). Va rodar el 1956 a Mèxic a les ordres de Luis Buñuel, encara que l'èxit li va venir el 1963 per la parella que formava amb Brigitte Bardot a El desprecio (Le Mépris) de Jean-Luc Godard. També havia rodat a Barcelona amb el director Marco Ferreri la pel.lícula del 1968 Dillinger ha muerto i ho tornaria a fer el 1973 amb Tamaño natural, de Luis G. Berlanga.
Isabelle Clerc, la germana petita de la dona de Piccoli, va conèixer Albert Puig Palau entre els clients del restaurant Madame Zozó de Mont-ras l'estiu del 1963. La diferència d’edat de prop de quaranta anys no va impedir que formessin parella fins la mort de Puig Palau el 1986 i que tinguessin un fill en comú, Daniel.
Per documentar la biografia Tío Alberto: vida, secreto y fiesta de Alberto Puig Palau, escrita el 2007 conjuntament amb Jaume Fabre, la seva vídua em va acollir a l’esplèndida finca de Normandia on residien les germanes Ludivine i Isabelle Clerc a à Saint-Philibert-sur-Risle. A aquest manoir acaba de morir l’actor.
Al moment de la mort de Puig Palau, Piccoli va declarar: “Era un príncep, no un dandi”. Això mateix es pot dir ara d’ell mateix.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada