27 d’oct. 2021

Regular legalment la prostitució i de passada també la nostra mirada

El govern espanyol s’ha compromès a presentar una proposta de llei que reguli la situació “alegal” en què es troba la prostitució (no està prohibida ni autoritzada) al primer país d’Europa i tercer del món en volum d’aquest negoci, després de Puerto Rico i Tailàndia. Catalunya ostenta el rècord d’acollir el bordell més gran d’Europa, el Club Paradise de la Jonquera, inaugurat el 2010 com ampliació “moderna” d’una llarga tradició. Una batuda policial del 2015 va detenir a aquest establiment 118 noies (el 70% romaneses) per a control d’identitat i 396 prostitutes a onze bordells de menors dimensions a la mateixa comarca. També va establir que el 63% dels vehicles que hi aparcaven eren de matrícula francesa. Les escletxes de la normativa han estat fins ara l’especialitat dels responsables del ram i els seus advocats, amb la certesa que la llei vigent permet una part d’aquesta activitat. El macro-prostíbul Club Paradise (3.000 m2, 80 habitacions, 150 prostitutes al pic de la temporada, sales d’espectacle amb capacitat per a 600 clients) va obrir amb

els permisos legals immaculats, després d’una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra els recursos de l’Ajuntament. Al seu voltant es despleguen les noies que exerceixen al voral de la carretera en condicions encara més indignes. Pocs dies després de la inauguració, el propietari José Moreno Gómez va mantenir-hi una trobada amb la premsa a cara orgullosament descoberta, malgrat haver estat jutjat en diverses ocasions per proxenetisme, immigració il.legal, falsificació documental i blanqueig de diners.
Les modalitats de regulació als diferents països, de l’abolició a la legalització, han demostrat que no hi ha solució perfecta davant d’un dels negocis mafiosos més florents, el segon del món en beneficis després del tràfic d’armes i abans que les drogues. Això no és excusa per deixar-lo als llimbs de la legalitat com fins ara ni tampoc per fer veure que no es veu. (foto Quim Curbet)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada