4 de des. 2021

L’actual exposició de Perico Pastor a Sant Cugat, una lliçó de vitalitat

Una exposició del dibuixant i pintor Perico Pastor com la que presenta fins el 7 de febrer a La Galeria de Sant Cugat (carrer Sant Jordi núm. 14) podria no tenir res d’excepcional, atès que es tracta d’un autor reconegut, accessible i productiu. Però aquesta ho és perquè l’artista ha volgut explicar al programa de mà que el centenar d’obres que hi ofereix van néixer durant una estada de rehabilitació funcional a l’Institut Guttmann, després de cinc setmanes en coma a l’UCi de l’hospital de Sant Pau: “Aquest és el tema: el nostre cos és capaç de coses meravelloses, espectaculars o modestes, que donem per descomptades fins que un accident ens recorda la nostra fragilitat. Descobrim llavors un món de gent dedicada a ajudar-nos”. De fet l’any 2018 Perico Pastor ja havia consagrat el magnífic llibre El Clínic, cor de Barcelona als vuitanta-quatre dibuixos que hi va fer durant l’hospitalització de set setmanes de la seva dona. Amb l’estil colorista habitual, d’una gran capacitat expressiva i una plena naturalitat, va retratar en viu moltes dependències d’aquest centre hospitalari, inclosos els quiròfans, les cuines, etc.
Perico Pastor no s’expressa només amb els dibuixos. També ho fa amb paraules que están a l’altura de les imatges. A més a més cada matí envía a una llista de WhatsApp de 700 coneguts el seu dibuix del dia (en porta 521 fins ara), que es poden adquirir per 100€ destinats a aquests centres hospitalaris.
Visitar amb ell la seva actual exposició a Sant Cugat no és només un recorregut expressiu d’alt voltatge en imatges i en paraules, també una lliçó de vitalitat, llibertat d’esperit i sentit de l’humor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada