21 de maig 2023

El fabulós carro de postres del Motel Empordà es diu Júlia Borrell

Un dels elements destacats del Motel Empordà de Figueres és el carro de formatges i tot seguit el de postres. Els rutilants pastissos d’aquest segon són obra des de fa cinc anys de la jove pastissera Júlia Borrell Roura. El director Jaume Subirós (amb ella a la foto adjunta) era membre del jurat de la Mostra Gastronòmica de Peralada i es va fixar en la noia que hi va guanyar dos anys seguits l’apartat de pastisseria. Tenia un do indiscutible, un talent innat, el toc afortunat dels millors. La va fitxar a la cuina del Motel Empordà perquè hi elaborés el ventall d'atractius que desplega cada dia el carro de postres, d’entrada com un espectacle visual. No havia estudiat a cap escola professional, però ja de petita li agradava elaborar pastissos i s’havia doctorat en el dia a dia. Avui la “solista” de pastisseria del Motel forma part del conjunt orquestral de la casa, dirigit per Jaume Subirós i el fill Jordi Subirós, amb el cap de sala Joan Manté. Els solistes tenen per naturalesa moments de lluïment destacat.
La composició del carro de postres pot variar segons cada moment de l’any, però difícilment hi falta la Tatin de poma, el mill-fulls de crema, el cheese-cake amb aranyons, el pastís de llimona amb merenga, el babà al rom o el París-Brest amb profiteroles, més les sorpreses de cada moment. Júlia Borrell no acostuma a fer-se visible a la sala del menjador. Només en alguna ocasió, d’esquitllentes, surt de la cuina per dipositar delicadament damunt del carro de postres un nou petit prodigi. Aprofiteu aquell instant per felicitar-la.

3 comentaris:

  1. El carro de postres del Motel es un himne a la luxúria pastissera. Com la resta de la carta i els vins. I el servei de matrícula d'honor.

    ResponElimina
  2. Totalment d’acord, Senyor Febrés, la presencia i el plaer de aquest carro de postres, només es, comparable amb qualitat, amb els cants en el silenci del jardí, de un rossinyol, que vosté sap tant apreciar… melodia i satisfacció …

    ResponElimina
  3. El anterior comentari, es meu, Lluís Puig, i lliuro el meu respecte, també, al Senyor Subirós, sempre agraït.

    ResponElimina