24 d’abr. 2012

Premi Pulitzer al diari que no paga

El premi Pulitzer d’enguany, considerat com el Nobel del periodisme, ha guardonat en la categoria de reportatge nacional la sèrie en deu capítols del col.lega de 66 anys David Wood sobre les dures condicions del retorn a la vida civil als Estats Units dels soldats veterans de les guerres d’Iran i d’Afganistan, publicada al diari digital The Huffington Post. És el primer Pulitzer aconseguit per aquest mitjà de moda del periodisme digital, que la seva fundadora Arianna Stassinopoulos (de casada Arianna Huffington) va vendre el mes de
febrer per 230 milions d’euros a AOL-Time Warner. Acaba d’estrenar versió francesa en associació amb Le Monde i és a punt d’obrir l’espanyola en associació amb El País. Es caracteritza per no pagar els periodistes i bloggers que hi escriuen, amb el vellíssim argument que el mèrit de publicar-hi ja paga. 
Els cotitzats premis Pulitzer que atorga la universitat de Colúmbia cada mes d’abril abasten actualment 21 guardons en periodisme, literatura i composició musical, reservats a la llengua anglesa. L’obtingut per primer cop per The Huffington Post ha estat considerat com un reconeixement de la plena maduresa del periodisme digital i reforçarà sens dubte l’argument de la propietària per no pagar els col.laboradors. 
La foto que il.lustra aquest post és de Craig F. Walker, guardonat amb el Pulitzer de millor reportatge fotogràfic, publicat a The Denver Post sobre els ex combatents nord-americans amb stress post-traumàtic. Jo tampoc no li podré pagar al col.lega fotògraf aquesta publicació del seu valuós treball.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada