14 de jul. 2012

Què vol vendre’ns l’emirat de Qatar a canvi de comprar-nos?

L’endemà d’anunciar que l’emiressa i presidenta de la Qatar Foundation, Mozah Bint Nasser Al-Missned, ha comprat per 700 milions d’euros la multinacional italiana de moda Valentino a través de la societat d’inversions Qatar Mayhoola, avui es divulga que els seus homòlegs masculins rebenten el mercat del futbol i acaben de comprar els dos futbolistes Ibrahimovic i Thiago per al París Sant Germain, club de la seva propietat, per un import de 65 milions d’euros que quasi duplica la despesa de fitxatges enguany de tots els clubs espanyols de primera divisió sumats. La Qatar Foundation és el nom publicitari que apareix
a la samarreta dels jugadors del Barça, a canvi de 30 milions d’euros per temporada durant cinc anys, com també la companyia aèria Fly Emirates apareix a la dels futbolistes de l’Arsenal, del Milan, de l’Hamburg, del París Saint Germain i a partir de la temporada vinent la del Real Madrid. Les inversions dels emirs de Qatar han aconseguit que el Màlaga es classifiqui per primer cop a la seva història per disputar la Champions League i que el Manchester City acabi de guanyar, també per primer cop, la Premier League. L’emirat de Qatar ha comprat igualment els grans magatzems londinencs Harrod’s i la productora de cinema nord-americana Miramax, entre moltes altres inversions menys conegudes (Volkswagen, Barclays Bank, Iberdrola) d’un petit país independent des del 1971 que vivia de la pesca i la recol.lecció de perles abans de descobrir-hi petroli i gas.
L’emir de Qatar va fundar l’any 1996, amb una inversió inicial de 150 milions dòlars, la cadena de televisió Al Jazeera, a la qual el president barcelonista Sandro Rosell declarava el novembre de 2011: “M’agraden els valors de la Qatar Foundation: ajuda la gent, inverteix en educació, en cultura, en formació de les persones perquè en el futur la vida sigui millor a Qatar i al món àrab, per tant comparteix els valors que nosaltres pretenem difondre des del Barça”. 
A més de divertir-se i obtenir beneficis, l’objectiu de les inversions de l’emirat de Qatar és donar-se a conèixer. Però donar a conèixer què? El poder del luxe de talonari fa temps que el coneixem, les condicions de govern al Quatar també. Alors?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada