5 de des. 2020

Plega la boutique Carlane de Perpinyà, no plega l’amistat

Durant una colla d’anys vaig travessar amb freqüència la plaça de la catedral de Perpinyà per diverses raons, entre les quals no hi figurava entrar al temple. Si era de nit i les botigues ja havien tancat, hi anava per sentir els meus passos i la remor de l’aigua d’una de les fonts més “italianes” d’aquest país, feta d'un marbre rosat gairebé carnal. Durant el dia la travessava per anar al restaurant Saint-Jean de la cantonada, per fer una ullada a la floristeria o a la llibreria d’ocasió i, sobretot, per treure el cap a la Boutique Carlane i saludar les germanes Irene Rieu i Margaret Morillas, l’amabilitat de les quals lligava a la perfecció amb l’encant d’aquesta plaça del centre històric. L’establiment va ser fundat el 1972 per la seva mare, Lluïsa Morillas (a la foto adjunta amb les filles, arran del quaranta aniversari de la botiga). Amb el pas del temps es va convertir en la principal boutique de moda femenina de la ciutat.
Irene Rieu va se elegida durant tretze anys a la junta de la Cambra de Comerç i va presidir la federació departamental d’associacions de comerciants. El seu marit és el col.lega del diari L’Indépendant Bernat Rieu. Els seus fills, encapçalats pel gran, Fabrici Rieu, han dinamitzat el món local de vi amb iniciatives pròpies i càrrecs corporatius.
De vegades també travessava la plaça de la catedral perpinyanesa per anar a dinar o a sopar a casa de Bernat i Irene Rieu, que viuen al carrer adjacent. Cuinava sempre la mestressa de casa, ajudada pel marit, malgrat la feinada del dia a la botiga. La Boutique Carlane tanca aquest 31 de desembre, després de quaranta-vuit anys d’activitat. Plega amb una enorme capital acumulat d’amistats.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada