14 de gen. 2021

Estranya maledicció tanca de nou la moderna biblioteca de Fort Pienc

La moderna biblioteca pública del barri barceloní de Fort Pienc, al costat de l’Estació del Nord, torna a estar tancada des d’abans de les festes nadalenques per obres de reparació de durada indefinida, malgrat tractar-se d’una de les joies de la corona de la xarxa. Va ser inaugurada el 2003 i guardonada aquell any amb el premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura. Els tres pisos i la magnífica terrassa de la biblioteca ja van estar tancats el 2016 durant prop d’un any per la caiguda d’una part del fals sostre. Allò més incomprensible no és la reiterada necessitat de reparacions a una obra nova, sinó la lentitud d’aquestes reparacions a un centre públic tan concorregut. Aquesta illa de nova construcció al barri de Fort Pienc (entre els carrers Sicília, Sardenya, Ausiàs March i Alí Bei), dissenyada pel llorejat arquitecte Josep Llinàs, inclou un centre cívic amb auditori, un mercat, una llar d’infants, una escola i una residència d’ancians, a més de la biblioteca municipal ara tancada.
Instal.lacions que són tan dinàmiques en condicions normals dintre de la vida del barri no s’haurien de veure entelades per casos incomprensibles, com la repetició i la durada de les obres de reparació. Mereixen almenys una explicació i una disculpa, que fins avui no s’han donat.

1 comentari:

  1. El tema de la contractació d'obra pública és sempre molt complicat. Es fan concursos que sovint guanya l'empresa constructora més econòmica( perquè això és el que es valora més ) però que no es té en compte altres factors com la qualitat dels materials i la fiabilitat de l'empresa, doncs n´hi ha que fan fallida a mitja construcció. L'administració pública té un sistema de contractació lent i feixuc que fa que molts tràmits s'eternitzin i això no sembla que cap govern s'hagi preocupat gens per canviar-ho. I així anem , repartint ajudes al qui arribi primer o eternitzant concursos i obres que qualsevol empresa privada solucionaria en la meitat del temps

    ResponElimina