6 de març 2012

Si totes les estrelles de Hollywood fessin com Angelina Jolie

Alguns pensaran que ho ha fet per compensar tot el que la seva carrera deu a l’accent posat en la bellesa física i a les imatges ensucrades que projecta la majoria de vegades que apareix en públic, ja sigui al costat de Brad Pitt o als anuncis de luxe de Vuitton. Tant se me’n dóna. La qüestió és que la primera pel.lícula dirigida per Angelina Jolie, En tierra de sangre y miel, ha tingut el coratge d’abordar l’incomodíssim tema de la recent guerra de Bòsnia i fer-ho amb una postura inequívoca enfront
del feixisme serbi. Aquella guerra va ser una matança atroç entre veïns, mentre la resta d’Europa mirava cap a una altra banda. Si totes les grans estrelles de Hollywood fessin com ella, els conflictes mundials mostrarien una mica més les seves vergonyes, les nostres vergonyes. 
Per cert, Sèrbia acaba de ser admesa com a candidata a l’ingrés a la Unió Europea, després de l’ajornada detenció dels criminals de guerra Radovan Karadzic el 2008 i Ratko Mladic el 2011. Croàcia ingressarà a la UE l’any 2013, després de nou anys de negociacions. Sèrbia coneix el camí. Turquia és candidata a l’ingrés des del 1999. Potser servirà per acostar postures sense oblidar el passat, com fa la pel.lícula de la realitzadora Angelina Jolie.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada