6 de març 2012

Seduït per les novícies brigidines de Piazza Farnese

Un motiu de la meva predilecció per la Piazza Farnese, a Roma, és l'existència a la cantonada amb Via Montserrato del palau barroc convertit en casa mare de les monges sueques de Santa Brígida, les brigidines. Hi veig entrar i sortir les novícies més atractives de tot el mapamundi de la cristiandat. Les monges de l'orde fundat per santa Birgitta Birgersdotter (Upsala 1303-Roma 1373) porten una còfia molt característica en forma de casquet semi-esfèric arrapat als cabells, travessat per dues franges entrecreuades, semblant a la caputxa típica d'algunes dominàtrix sado-massoquistes. Quan surto de sopar del restaurant Da Pierluigi, les
novícies fa estona que s'han colgat, però durant el dia passo llargs moments contemplant el moviment del portal del convent des de la terrassa d’algun dels bars de la plaça. De vegades segueixo pel carrer els passos de les monges sueques, seduït, o bé les retrobo per sorpresa al llarg de la ciutat amb el seu casquet barrat. Sempre convé tenir alguna predilecció privada als grans centres d'atracció mundial, escapar de la rodera de les guies turístiques i posar un toc personal al costat de les admiracions obligades. Jo estic enamorat de les novícies brigidines de Piazza Farnese i m’agradaria sucumbir a la temptació de dormir al seu costat.
El convent opera també com a cotitzat bed and breakfast de cinc estrelles en ple cor de la Roma barroca, amb preus prohibitius que no baixen dels 200 € l’habitació doble, com un Relais & Chateaux exempt d’impostos. El preu puja un 3 % si es paga amb tarjeta de crèdit.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada