18 de nov. 2020

Evocació de la nissaga familiar dels Guinness a Cadaqués

L’ermita de San Sebastià, enfilada a la muntanya del Pení de Cadaqués, és un dels punts més afortunats d’aquella costa. Va ser desamortitzada el segle XIX i posteriorment convertida en luxosa residència d’estiu per Jonathan Guinnes, un dels hereus de la marca cervesera irlandesa. El fet no revestiria més transcendència dintre del cabalós moviment immobiliari de la Costa Brava si l’actual hereu, el seu fill Sebastian Guinness, nascut el 1964, no obrís la finca al públic cada 20 de gener perquè els cadaquesencs hi puguin continuar celebrant el tradicional i concorregut aplec de Sant Sebastià amb sardanes, dinar a l’aire lliure i “patacades” (cançons tradicionals del municipi). Aquell dia Sebastian Guinnes es planta a l’entrada de la finca vestit de perfecte anglo-irlandès i saluda cerimoniosament un per un els assistents, com recull la foto adjunta.
Una altra branca de la nissaga Guinness sortia ahir als diaris per la mort tràgica d’una de les joves hereves de l’imperi cerveser, el qual ha estat abundant en desgràcies familiars esventades per la premsa anglesa. En qualsevol cas, l’ermita cadaquesenca continua a mans de Sebastian Guinnes, que encara obre la finca cada 20 de gener.
L’herència d’aquesta propietat no li ve del pare, que se’n va distanciar arran del divorci amb Suzanne Lisney, més coneguda per lady Moyne. Aquesta va tenir interès en què el seu segon marit la recomprés al primer, i s’hi va instal.lar a viure fins a la seva mort l’any 2005. Els dos fills del matrimoni, Sebastian i Daphne Guinness (nascuda el 1967), es van criar aquí els estius.
Els últims anys no he pogut pujar a l’aplec de Sant Sebastià de Cadaqués i saludar de nou Sebastian Guinness a l’entrada de la finca. M’arriben notícies confuses sobre l’estat de conservació de la propietat. He de pujar-hi el 20 de gener vinent, per Sant Sebastià.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada