21 de des. 2022

El VInseum de Vilafranca del Penedès posa la mel –i el vi— a la boca

Ahir vaig visitar amb el seu director Xavier Fornos i el tècnic Jordi Boldú (foto adjunta) el museu del vi més antic d’arreu d’Espanya, el qual s’està convertint a Vilafranca del Penedès en un esplèndid centre cultural de nova generació, amb una inversió poc usual de 8 milions d’euros a una ciutat de 40.000 habitants. Les obres haurien d’estar enllestides a finals de l’any entrant, però la part del Vinseum que es troba oberta afirma des d’ara una vocació de modernitat dintre d’un cèntric edifici històric que posa la mel –i el vi-- a la boca. A més a més de l’atenció deguda a la comarca del Penedès,  el nou equipament en construcció de 3.000 metres quadrats incorpora un auditori i pretén ser el centre de les cultures del vi de les dotze Denominacions

d’Origen que suma el país. Al costat de la col.lecció històrica pròpia, compta amb préstecs i ajuts de múltiples institucions, però sobretot compta amb una idea decisiva de partida: els museus es distingeixen per la qualitat, el dinamisme i l’amplitud d'horitzons de les seves activitats, no només per les parets renovades o les peces exposades.
La capital mundial de l’especialitat disposa a Bordeus d’una moderna Ciutat del Vi. Salvant totes les proporcions que calgui, Catalunya la tindrà al Vinseum de Vilafranca del Penedès, quan s'acabin d'una vegada les obres.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada