24 de gen. 2012

L’emiressa no està trista

Els emirs al palau de l'Elisi
La presidenta de la Quatar Foundation que paga 30 milions d’euros per temporada durant cinc anys al FC Barcelona per posar el nom a la samarreta dels jugadors es l’emiressa Mozah Bint Nasser Al-Missned, una de les tres consorts simultànies i única que l’acompanya en públic de l’emir Hamad Bin Khalifa Al Thani, al poder des del 1995 després d’enderrocar el seu pare. Ha donat set fills dels vint-i-quatre oficialment reconeguts que té el monarca, l’hereu designat del qual és el segon de l’esmentada emiressa.
L’emir va fundar l’any 1996, amb una inversió inicial de 150 milions dòlars, la cadena de televisió Al Jazeera, a la qual el president barcelonista Sandro Rosell declarava el novembre de 2011: “M’agraden els valors de la Quatar Foundation: ajuda la gent, inverteix en educació, en cultura, en formació de les persones perquè en el futur la vida sigui millor a Quatar i al món àrab, per tant comparteix els valors que nosaltres pretenem difondre des del Barça”.
Les reserves de gas i petroli del petit emirat de la península Aràbiga han disparat els seus beneficis i inversions financeres a l’estranger, per exemple a Volkswagen, Harrods, Barclays Bank o a l’espanyola Iberdrola, entre d’altres. Spanair, participada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, està en negociacions per incorporar Quatar Airlines com a soci industrial amb un capital de 150 milions d’euros, igual que el patrocini del Barça.
En aquest context, seria il.lusori esperar que ens parlin de les condicions de govern a Quatar, a més de fer-ho sobre l’elegància de l’emiressa.

1 comentari:

  1. Això ja fa un mes que dura i jo sense saber-ne res!
    Felicitats, Xavier, té molt bona pinta: el disseny, la varietat i freqüència dels articles, la llista de llibres publicats (fa caure de cul)... m'ha encantat la Galeria (de fotos). T'he inclòs al meu blog on diu "Altres blocs".
    M'agrada posar el comentari a la nota sobre l'elegant emiressa de Qatar. Quan vaig anar a Alexandria fa un any i pico, vaig assistir a unes proves internacionals de salvament aquàtic i als actes de commemoració del centenari, o similar, de la Federació Internacional d'aquest esport. En una taula del restaurant de l'hotel on s'allotjava l'staff em van dir en pla xafarderia que la "maharaní" de Qatar havia encarregat a un que es trobava dues taules més enllà, que li muntés un jocs olímpics àrabs (vaig pensar: Oh! Quants mons que no conec). I, mira que bé, ara m'assabento de més coses de la senyora.
    Una abraçada
    Eulàlia

    ResponElimina