29 de gen. 2012

No és actriu de cinema, és la presidenta d’Europa

Helle Thorning-Schdmidt
Helle Thorning-Schdmidt no és actriu de cinema, és la primera ministra social-demòcrata de Dinamarca i presidenta de torn de la Unió Europea durant el primer semestre del 2012. Als 44 anys, el setembre de l’any passat va guanyar les eleccions al seu país i va retornar els social-demòcrates al govern danès després de deu anys
de desfetes electorals. Llicenciada en Ciències Polítiques i màster al Col.legi Europeu de Bruges, va ser diputada nacional, diputada europea i cap de llista dels social-demòcrates a les eleccions daneses del 2007, que aleshores va perdre. Mare de dues filles, és casada amb l’anglès Stephen Kinnock, fill de l’ex primer ministre laborista britànic Neil Kinnock.
No cal ni dir que el seu aspecte i la inclinació a vestir bé han estat prou criticats, com si l’estil d’Àngela Merkel hagués de ser el reglamentari. Les acusacions de “centrisme” les compensa amb l’aliança que manté amb dues altres líders polítiques daneses: la del partit Social-Liberal, Margrethe Vestager, i la de l’Aliança Roig-Verda, Johanne Schdmit-Nielsen.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada